Neuzen en proeven van fijne Bourbon – Deel 1

Deze week heb ik een Nosing&Tasting kit aangeschaft via DH17.

Zelf drink ik al jaren Bourbon, gewoon omdat het iets zoeter is dan whisky, en cognac toch weer net iets te is, al kan ik een goede cognac echt wel waarderen.

Toen ik daarom de tasting kit tegenkwam via Twitter, leek het mij leuk om mezelf eens wat meer te verdiepen in de Bourbon-wereld.

Geïnspireerd door bevriende twitteraars die met hun neus in de Whisky zitten, wil ik dit tevens gaan bijhouden via dit blog, dat toch al op mijn website staat (komt daar ook eens iets nieuws).

Allereerst de N&T-kit:

Hoe de kit er uit ziet

In de kit vind je informatie over de toegezonden bourbon.

Informatie

Onder het schuimrubber komen de 6 flesjes tevoorschijn.
Ieder flesje bevat 25ml van een speciale bourbon.

De flesjes in het pakket

En speciaal voor deze blog een mooi proefglas uit de kast gehaald.
Deze is toevallig een geschenkje geweest van Ballentines 😉

proefglas

De eerste Bourbon: Johnny Drum Black

Deze bourbon is een Old Fashioned Sour Mash, Handgemaakt in Bardstown,Kentucky, 43%.

Speciaal voor deze Bourbon op Spotify wat Bluegrass muziek opgezet, want je proeft tenslotte een klein stukje Amerika. Notitieblok erbij voor de notities, en het proefflesje gaat open.

Terwijl ik inschonk, kwam de bekende zoet geur al vrij.

Een diepere reuk in het glas kwam de tevens bekende aceton-achtige geur naar binnen, die zoveel mensen tegenhoud om van zoiets als dit te genieten. Maar als je de geur dieper in je neus laat doordringen, komt duidelijk de mais er doorheen.

De eerste slok was een duidelijke tinteling op het puntje van de tong. Deze bourbon proeft zoet, met een vleugje van iets dat op Maple Sirup lijkt.

De drank gaat zacht door je mond, en na afloop voelt het een beetje alsof je iets melkachtigs hebt gedronken.

De tweede slok, nadat je van de eerste sensaties bekomen bent, was een beetje wrang, waardoor ik moest denken aan oude westernfilm waar stoffige cowboys na een lang rit door de woestijn lomp en bargoens op de bar kloppen voor Whisky. Ik denk dat deze bourbon een beetje smaakt zoals het toen zou hebben gedaan.

Ook kreeg ik met de tweede slok een vleugje naaldhout door, wat de indruk wekt dat deze whisky misschien wel in de buurt van naaldbomen is gegroeid en iets van de specifieke lucht heeft opgenomen.

Deze bourbon is geen keelbrander, maar geeft een warm gevoel van binnen, waarbij je maag zachtjes en tevreden zal knorren. Toch was er wel een behoorlijke kick na het nuttigen van deze bourbon, en ik denk dat ik na 2 of 3 glaasjes wel aan mijn tax zal zitten.

Volgende keer: Rebel Yell

Bijbehorende Muziek

[spotify:track:7CYsGle9408eUD6VZbDGrk]

Be Sociable, Share!
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

1 thought on “Neuzen en proeven van fijne Bourbon – Deel 1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.