Neuzen en proeven van fijne Bourbon – Deel 2 én 3

Zoals beloofd zal ik weer verder bloggen over de Nosing & Tasting Kit met fijne bourbons.

De tweede Bourbon is Rebel Yell
Rebel Yell

40% Kentucky Straight Bourbon

Bij Rebel Yell moest ik denken aan Billy Idol… Je bent een Eighties-puber of niet, toch 🙂
Deze bourbon is van de Bernheim distillery in Louisville, Kentucky

Na het openen ruik je de zoete geur, met daarin een vleugje citrus.
Bij de eerste slok had ik een beetje cacao-achtige nasmaak, alsof je een tijdje geleden een puur chocolaatje hebt gegeten, en de smaak nog ergens in je speeksel zit.

Deze bourbon brand erg achterin je keel, wat ik niet echt aangenaam vond.
Verder is deze bourbon niet echt speciaal. Ik beleef meer genot aan een standaard Jack Daniels dan aan deze Whisky.
Daar in tegen is hij wel lekker rustig warm op de maag. Misschien iets voor na een dagje weggeregend te zijn, maar daar hebben we in Nederland al genoeg lokale bittertjes voor die beter wegdrinken dan deze Bourbon.

Al met al wat tegenvallend, en niet echt lekker. Maar, dat is mijn smaak en mening.

Bourbon nummer 3: Blanton’s Original

Ambachtelijk, Single barrel, Kentucky Straight Bourbon, 46.5%
Gemaakt in Frankfort, Kentucky

Van deze bourbon had ik hoge verwachtingen, want hij werd mij van alle kanten aangeraden als één van de smaakvolste die er op dit moment te vinden is.
En ik moet zeggen, hij viel me zeker niet tegen.

Na het openen kwam er naast de zoete geur een veel lichtere aceton-geur vrij dan bij de vorige bourbon, en dat is erg aangenaam. Na wat meer ruiken herkende ik een houtachtig luchtje. Vreemdgenoeg moest ik denken aan vers gezaagd tuinhout, of als je door een houtzagerij loopt.

De eerste slok heeft een donkere afdronk. Ondanks mijn beperkt vergelijkingsmateriaal, want ik ben toch maar een leek, moest ik denken aan het verschil wat je proeft als je een goede port tegenover een goede wijn zet.
De zachte, volle smaak blijft lang hangen in je mond, en deze bourbon kietelde een beetje achter in mijn keel.
Het enige minpuntje vond ik de wat zilte nasmaak, maar die blijft veel minder achter dan de eerder genoemde zoete smaak.

Neem ook eens een kijkje op de website van Blanton. Een hoop leuke weetjes, en ze hebben zelfs hun eigen sigaren.

Voor mij zeker een blijvertje voor speciale gelegenheden.

Be Sociable, Share!
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.