What’s New in Download

Hoera! De herfst is begonnen!
Dat betekent wat vaker een nat pak na het forenzen, maar ook veel nieuwe series op TV en op heb Web.
Want, tja, soms moet je hier in het digitaal meest vooroplopende land van europa wel meer dan 2 jaar wachten voordat er een leuke buitenlandse serie wordt uitgezonden.
De commercieele talenten van de Nederlandse publieke en niet-publieke omroepen hebben dat nog steeds niet door, en blijven ons vervelen met de ene na de andere reality-soap.

Gelukkig hebben we dan nog internet, en daar halen we dan ook onze betere beeldvullers vandaan.

In Amerika halen ze om te beginnen 2 oudjes van stal: Flash Gordon en The Bionic Woman.
Ook zijn de verhalen beiden aangepast aan deze tijd, en dus geen echte remakes met jaren 40 special-effects, maar meer spul dat rechtstreeks uit The Matrix is gerukt.

Flash Gordon was alleen in kleur te zien in een film uit 1980, die regelrecht flopte, ware het niet dat de muziek van Queen het gedrocht overeind hield.
In de trend van “beter een remake dan een slecht idee” worden er dan ook films bij de vleet in een nieuw jasje geworpen, en dat pakt 9 van de 10 keer slecht uit.

Onze nieuwe Flash komt over als een in puberteit blijven hangende volwassene, met uiteraard een perfect blond kapsel.
Zijn vader (een briljante geleerde) heeft in het grootste geheim in z’n studeerkamer zitten prutsen met wormgaten (zoals we die uit wel meer scifi kennen), en is verdwenen. Na al die jaren komen er ineens mensenjagende robots uit wormgaten, die kennelijk op zoek zijn naar een apparaat dat aan flash’s vader heeft toebehoort.
Ondertussen komt ex-liefje Dale Arden uitzoeken of er een sappig nieuwsverhaal in zit. Daar ben je tenslotte journalist voor. Ook komen ze getwee op zoek naar verklaringen een oude collega van flash’s vader tegen, die ook heeft gemerkt dat wormgaten overal opduiken. En zo maken we dan kennis met Dr. Hans Zarkoz, en is het trio compleet.
Helaas is Zarkov niet de koele kikker-prof uit het origineel, maar een irritant druk en bang ventje die het midden houdt tussen George uit Seinfeld en Wormstaart uit Harry Potter.

Zoals je hebt gemerkt is dit dus geen aanrader, maar misschien wordt het nog wat.
Een andere remake is die van de Bionic Woman.
Ik weet niet hoe oud je bent, maar ik ben opgegroeid met de man van 6 miljoen, en daar kwam dan later ook de bionische vrouw bij, want emancipatie was pas echt interessant in de jaren seventies.

Waarom men een spinoff heeft gekozen voor de remake, en niet voor de man van 6 nullen is gegaan, komt waarschijnlijk door de devaluatie van de nodige implantaten, en voor 6 miljoen koop je bij een geheime researchoperatie natuurlijk net een paar schoenen.
Op naar de vrouw dus!
Deze dame in kwestie heeft het allemaal niet zo makkelijk. Ouders dood, een dokter-vriendje die het heel erg druk heeft, en een jongere zus die bij je inwoont, en die je dan ook nog poogt op te voeden.
Als je dan toch eindelijk weer uitgaat met je vriendje, wordt je doodleuk zijlings door een vrachtwagen geramd, en lig je in de kreukels.
Vriendlief heeft gelukkig weinig, blijkt een bionisch expert in dienst van die geheime organisatie, en neemt je mee voor een totale makeover naar zijn ondergrondse basis.
Daar wordt je dan wakker met kunstledematen en generaaltjes zonder uniform die een moordmachine van je willen maken.
Tijd om te vluchten dus, en tijdens je vlucht kom je er achter dat je niet het eerste experiment bent, en daarmee dus onzeker over je leven.
Voordat dit een lang verhaal begint te worden: Neem een eetlepel Terminator, een kommetje Remo (jaja, unarmed and dangerous), en overgiet dit met een flinke lading La Femme Nikita, en je hebt de remake van de Bionic Woman te pakken.
Of het ooit leuk wordt? Dat moeten we maar afwachten, maar aflevering 1 mist wel de charme van vroegah!.


Geocache Radio Podplaza banner

Gelukkig is er nog een lichtpuntje (meerdere zelfs) in de duisternis.
Het is bijna oktober, en dus is seizoen 4 van House MD weer begonnen.
Dr. House is z’n team kwijt, en moet in de aftrapper van het seizoen zelf het mysterie oplossen, en wordt daarbij ook nog gepushed tot het zoeken van een nieuw team onder de druk van zijn ontvoerde elektrische gitaar.
De puntje-van-je-stoel openingsscene zorgt voor een flink gedeukte patient die natuurlijk weer het ene na het andere symptoom erbij krijgt.
De ontknoping moet je zelf maar gaan bekijken, maar zoals altijd is die het waard.

Een heel nieuwe serie is Reaper.
Hierin komt een redelijk clueless VMBO-ertje er achter dat zijn ouders z’n ziel aan de duivel verkocht hebben, in ruil voor de gezondheid van Vaderlief.
Als hij 21 wordt, komt de Duivel hem halen, maar niet om hem in de Hel te gooien. Dit mannetje moet nl. ontsnapte zielen terugbrengen naar de Hel (ja, ook daar kampen ze kennelijk met cellentekort. Niet zo verwonderlijk met de laatste 4 kabinetten). Hiervoor krijgt hij steeds een ander stuk gereedschap van de Duivel.
Stop er ook nog eens een stille liefde en wat “later dude”-vrienden bij, en je hebt een aardige sitcom met een kartelrandje.
Ook hier weer een mengeling. Stop Wayne’s World en Dead like Me in een blender, en serveer met een schijfje My name is Earl.
Aflevering 1 is in ieder geval een aanrader.

Nerds are Back!
In de nieuwe serie The Big Bang Theory maken 2 samenwonende Nerds kennis met hun nieuw buurmeisje van het type blond en hersenloos, maar om op te vreten.
Deze serie moet het vooral hebben van spitsvondige dialogen zoals we die kennen van The Nanny en Rosanna, gemengd met veel Nerdy-taal.
Minstens net zo leuk als The IT Crowd, dus kijken allemaal naar aflevering 1.

Volgende week weer meer! Lator!

Be Sociable, Share!
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.