Over verhuizen, Poker en rust….

Zo, dat waren wel weer de weekjes.
De afgelopen weken doorgebracht met het verhuizen van mijn Ouders. Hoewel ze maar 8 minuten rijden verder gingen wonen, moest wel alle inboedel worden overgebracht. En met een kamer minder en een kleinere berging, moesten er dus heel wat spulletjes verdwijnen.
Ook tussendoor nog even 100 vierkante meter laminaat gelegd op 2 verdiepingen, dus ik heb weer notie genomen van heel wat spieren die ik nog niet kende.
Gelukkig is nu het meeste achter de rug, en sluiten we dinsdag voorgoed de deur van het oude huis.

Vrijdagavond nog een nieuwe ervaring erbij: POKER!
Hoewel ik al jaren on-line of off-line poker speel, is het virus er al een tijdje ingeslopen na het WSOP in Las Vegas vorig jaar tijdens mijn vakantie. Na wat doorzoeken en forums doorlezen erachter gekomen dat er gewoon in Amsterdam-Noord een toko zit die een aantal avonden per week kleine pokertoernooitjes organiseren.
Afgelopen vrijdag kwam mooi uit (Gonny moest Demo-dansen met de country-ploeg ), dus mezelf aangemeld en een kijkje genomen.
Uiteraard was ik veel te vroeg, maar wel een uitzonderlijk mooie plek ontdekt in Amsterdam-Noord waar ik hem niet verwacht had. (en dat is niet de 1e keer ).
Na een Buy-inn en een Re-buy op naar de pauze met een kleine winst. Na de pauze was deze van korte duur, want ik was er vrijwel direct uit. De Duitse-Amerikaan-wonend-in-Amsterdam die ik had leren kennen deed het een stuk beter.
Inmiddels was het 12 uur geworden en werd het me duidelijk dat zo’n avondje makkelijk tot 4 uur ‘s-nachts door kan gaan voordat er een winnaar bekend is. Toch maar op huis aangegaan, want de week was weer druk genoeg.

Ook nog een kleine overwinning behaald afgelopen week:
In de opgezette Active Directory alhier kreeg ik het maar niet voor elkaar om de DC’s zichzelf te laten adverteren als Time Server.
Iets wat toch wel noodzakelijk is als je Kerberos gebruikt 😉 Na 10.000 pagina’s doorzocht te hebben en zeker 100 mensen met hetzelfde probleem te hebben ontdekt nog geen oplossing gevonden.
Echter, op 1 pagina bij Ome Bill vond ik een extra setting in het time-commando van Windows. Door aldaar het voordehandliggende in te vullen (w32tm -p 123) werkte alles ineens naar behoren. Kennelijk plaatst Ome Bill wel een service, maar vergeet hem te koppelen aan de juiste poort. 🙂

Tot werks/pokers!

Be Sociable, Share!
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

1 thought on “Over verhuizen, Poker en rust….

  1. Hey Danny,

    Zou je mij misschien kunnen laten weten waar dat pokertoernooitje precies gespeeld word? Ben erg benieuwd namelijk..

    Bedankt!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.